Kereset külföldön. Fizetések külföldön | profiaudio.hu


Európai Unió Mennyit keres egy nővér Magyarországon?

Mekkora egy nővér fizetés külföldön? A kérdést sokan feltették már eddig is, aminek legnyilvánvalóbb jele a magyar kórházakban tapasztalható nővérhiány.

kereset külföldön

Kereset külföldön mindkét kérdésre válaszolunk. Egy, a magyar egészségügyben dolgozó nővér átlagosan bruttó   forintot keres havonta nem árt tudni, hogy a KSH szerinti bruttó átlagkereset eközben ezer forint körül van. Az sem semmi, hogy ugyan a kormányzati hírek arról szólnak, hogy az elmúlt években a szakmában 65 százalékkal emelkedtek a bérek, az önkéntes adatok szerint óta mindössze 43 ezer forinttal emelkedtek a nővérek bérei — írta a Fizetések.

kereset külföldön

Kevesebb, mint egy év tapasztalattal havi forinttal indul a szakmában egy pályakezdő, három-öt év tapasztalattal akár bruttó forintot is megkereshet, míg kereset külföldön, mint 10 év tapasztalattal újra forint a havi fizetés. Mekkora a nővér fizetés Németországban?

kereset külföldön

Ehhez képest megnéztünk pár németországi állásajánlatot a Határátkelő kifejezetten a külföldi munkakeresésre fejlesztett aloldalán, és azt találtuk, hogy például Stuttgartba betegápolót keresnek havi nettó — eurós fizetésért. Keresnek német klinikákra is például Oberbayernbe hosszútávra képzett nővéreket.

kereset külföldön

Itt is elvárás az erős kommunikációképes német nyelvtudás, a nővér végzettség, a szakmai tapasztalat. Akad szak ápolói munka is, ott a fizetés szaktudástól, nyelvtudástól és gyakorlattól függ, de I.

kereset külföldön