Platina opciók, 2Axion | NEMEXIA súgójában | Szolgáltatások | Platina előfizetés


Az elmúlt hónapok nem sok örömöt tartogattak a nyersanyagpiaci befektetőknek, hacsak nem a short oldalon álltak.

platina opciók

A közvélemény leginkább talán az olaj és az arany árfolyamváltozását követi figyelemmel, azonban a platinacsoportba tartozó nemesfémeket még az aranynál is jobban megütötték fortnite herunterladen fortnite herunterladen. A platina konkrétan már olcsóbb, mint az arany, amire nem sokszor volt még példa az elmúlt évben.

A 3 legnagyobb platinabánya árfolyama az elmúlt 10 évben Forrás: Bloomberg Ha olyan tőzsdei céget keresünk, ahol az árbevétel döntő része platinából származik, akkor Dél-Afrikába kell mennünk herunterladen.

platina opciók

A jóval kisebb megtérülés miatt a hagyományos DCF modell szerinti árazási prémium ami a várható jövőbeli pénzáramlásokat veszi figyelembe   már egyáltalán nem indokolt herunterladen. A cégek értékelésekor egyre dominánsabbá válik az opciós érték.

Platina

Azaz ha tovább esne a platina ára, a cégek nagy része csődbe menne, ha viszont visszaemelkedne  a platina árfolyama, akkor a mostani ár többszörösét is megérhetik. Visszaemelkedik-e az árfolyam? Mint az esetek nagy részénél, a platina árfolyamát is a kereslet és a kínálat változása alakítja.

Zuhanytálca | PLATINA | PRODUCT SOLUTIONS | Megoldások | Laufen

Ezek közül leginkább az autóipari kereslet bővül. Az előrejelzések az autókatalizátorokra vonatkozó új, Euro 6-os károsanyag-kibocsátási szabályozás miatt egy erőteljesebb platina kereslet növekedéssel számoltak, azonban úgy tűnik, hogy az autógyártók inkább egy költségesebb technológiát választottak, melyhez nincs szükség platinára.

You can activate your Platinum Premium accountfor 7 daysand the price is 20 Stars. You are allowed to activate your Platinum Premium account before the previous one has expired. In this case you will increase the duration of the subscription.

Összességében így a kereslet enyhe növekedése várható a következő években. A platinaárfolyam esése mögötti egyik fő tényező a túlkínálatos piac.

A es, 5 hónapig tartó bányászsztrájk után a dél-afrikai bányák most térnek vissza a teljes termelésükkel a piacra.

Laufen a világban

Ami viszont aggasztóbb, hogy a következő évben több mint egy millió uncia új kapacitás érkezik platina opciók a piacra a mostani millió uncia mellé, nem beszélve az autó- és ékszeripar felől érkező újrahasznosított, úgynevezett másodlagos kínálatról.

Mindamellett az újonnan nyíló bányák a költséggörbe alacsonyabb szakaszán fognak termelni, mivel az első években még kevésbé mélyek a platina opciók és így alacsonyabbak a költségek, ráadásul a platinatartalom is magasabb még a platinát nem tiszta formában, hanem a ródiummal és palládiummal alkotott mixben bányásszák.

Természetesen vállalati szinten minden termelő platina opciók a termelési platina opciók csökkentésével, a nem sürgős beruházások elhalasztásával vagy éppen a volumen bináris bináris opciók vásárlása, de ezek nem jelentenek tartós megoldást.

platina opciók

A legoptimálisabb megoldás a magas kitermelési költséggel működő bányák bezárása lenne, hogy csökkenjen a túlkínálat, de nyilván ezt egyik termelő platina opciók vállalja be addig, amíg a pótlólagos termelés csökkenti a veszteségeket a változó költsége fölött tud keresni. Ha a különböző érintettek szemszögéből vizsgáljuk a bányabezárások lehetőségét, akkor azt látjuk, hogy: A szakszervezeteknek eszük ágában sincs támogatni a szektor konszolidálódását, mivel az rengeteg elbocsátáshoz vezetne, ami aláásná a bányászsztrájkok idején megerősödött szakszervezet befolyását és támogatottságát az ellenzéki szakszervezettel szemben.

Fényesebb az aranynál? Jóárasították a platinabányákat | Fundman

A kormány szempontjából negatív és pozitív vetülete is lenne a bányabezárásoknak. Egyrészt a hatalmas elbocsátás növelné a már amúgy is magas munkanélküliségi rátát, ugyanakkor ha a szektor konszolidálásával sikerülne alulról megtámasztani a platina árfolyamát, az a magasabb bevételeken keresztül több adóbevételhez juttatná az államháztartást.

platina opciók

A vállalatok és a részvényesek szempontjából egyértelműen pozitív lenne, ha kisebb lenne a platina opciók, az ugyanis felfelé hajtaná az árakat és ezáltal a bevételeket. Adott cég szempontjából pedig a legpozitívabb kimenet, ha valamelyik szektortárs lépi meg a bezárást, megkímélve ezzel a többi szereplőt. Mi a helyzet a konkrét cégekkel?

XS Software | NEMEXIA súgójában | Prémium opciók | Szövetség szín

Mint már említettem, a világ platinatermelésének több mint kétharmadát Dél-Afrika adja, azon belül is 3 nagy platina opciók uralja a piacot, az Platina opciók American Platina opciók, az Impala és a Lonmin, mind a három tőzsdei cég.

Az Anglo Platinum fehéraz Impala narancssárga és aLonmin sárga árfolyama az elmúlt 10 évben Forrás: Bloomberg Nagyrészt rajtuk múlik a szektor sorsa, mert ha ők nem fogják vissza a kitermelésüket, akkor a platina árfolyama a túlkínálat miatt továbbra is a jelenlegi nyomott szinteken maradhat.

platina opciók

Na de ki lesz az, aki először beadja a derekát? A 3 nagy szereplő közül a Lonmin tűnik erre a legesélyesebbnek, ugyanis operációját és anyagi helyzetét tekintve eléggé ki van feszítve. Jövőre jár le egy jelentős összegű hitele, amit nem biztos, hogy képes lesz refinanszírozni a jelenlegi veszteséges működés miatt. Éppen ezért már olyan hírek is szárnyra kaptak a piacon, hogy a kellően platina opciók mérleggel rendelkező Impala felvásárolná a Lonmin eszközeit.

Kapcsolódó termékek

Persze még küzd a Lonmin, hogy önerőből talpra álljon, de a szektor átalakulásához hozzátartozik, hogy a tőkeerős cégek a meggyengült versenytársak stratégiai eszközeihez jó áron hozzájuthatnak. Mindezeket figyelembe véve egyvalami biztos, a platinabánya-részvények eljutottak abba a stádiumba, ahol a platinaár változás minden apró rezdülése életet vagy halált jelent nekik.

Az is lehet, hogy a leggyengébb láncszem csődje hozza el a Kánaánt platina opciók többieknek.

platina opciók