További jövedelemjövedelem


további jövedelemjövedelem

További jövedelemjövedelem egy főre jutó éves bruttó jövedelem ban elérte az 1 millió ezer forintot, 10,4 százalékkal volt magasabb, mint ben — írta hétfői számában a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal KSH adataira hivatkozva. Az egy főre jutó éves nettó jövedelem 10,2 százalékkal nőtt, 1 millió ezer forint volt ban. A reáljövedelmek összege 7,2 százalékkal nőtt hez képest.

további jövedelemjövedelem

Az egy főre jutó bruttó jövedelem Magyarországon, További jövedelemjövedelem a legmagasabb, 2 millió ezer forint, míg a legalacsonyabb az Észak-Alföld régióban, ahol ugyanez 1 millió ezer forint volt ban.

A különbség ugyanakkor 1,5-szeresre apadt az előző évben mért 1,6-szeresről. Emelkedett a háztartások fogyasztása is, az egy főre jutó éves összes személyes célú kiadás 1 millió ezer forintot tett ki tavaly, 10,6 százalékkal haladta meg az előző évi összeget.

további jövedelemjövedelem

Az átlagos, 2,8 százalékos fogyasztói áremelkedés mellett a fogyasztás reálértéken 7,5 százalékkal bővült. A legnagyobb mértékben a kultúrára és szórakozásra fordított kiadások emelkedtek, ezt a vendéglátás- és szálláshely-szolgáltatási tételek követték. A lakásfenntartás és a háztartási energia terén mérsékelt növekedés mutatkozott — olvasható a Világgazdaságban.

további jövedelemjövedelem